Απολογιστικό Δελτίο Τύπου “Closing Conference” European Startup Universe.

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου “Closing Conference” European Startup Universe.

Το European Startup Universe, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες για τις Ευρωπαϊκές τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), κλείνει τον κύκλο δράσεων του – για φέτος – με ένα τριήμερο συνέδριο που θα συνδυάζει online αλλά και δια ζώσης εκδηλώσεις σε Χανιά και Ρέθυμνο. 

Στο συνέδριο συμμετέχουν φορείς και οργανισμοί από 11 χώρες. Συγκεκριμένα παρευρίσκονται οι διοργανωτές των εθνικών προγραμμάτων ESU Programs, από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρουμανία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Σλοβενία, το Λουξεμβούργο και την Ουγγαρία, ενώ επίσης λαμβάνουν μέρος και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων οργανισμών πάνω σε ευρωπαϊκά προγράμματα από την Τουρκία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Οι δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην Κρήτη, ένεκα του Closing Conference, συνδυάζονται από ανοιχτές εκδηλώσεις προς όλους, αλλά και κλειστού τύπου εκδηλώσεις για τους Ευρωπαίους συνεργάτες του European Startup Universe, στοχεύοντας σε δύο σημεία:

(α) την ανάδειξη της Κρήτης ως ένα νέο επενδυτικό κέντρο/κέντρο καινοτομίας μέσω της συμμετοχής παραγόντων της Ευρώπης στο συνέδριο,

(β) την ενδυνάμωση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στο νησί, σε συνδυασμό με την διεύρυνση των ευκαιριών στην Κρήτη για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το νεοφυεις επιχειρειν. 

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο TEE Δυτικής Κρήτης  στην πόλη των Χανίων,στις 6 Μαΐου 2022 . Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία:

  • Να μάθουν περισσότερα για τα προγράμματα του ESU, τα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα των προγραμμάτων.
  • Να συμμετάσχουν σε διαδραστικό διάλογο με ειδικούς απο τα προγράμματα του ESU 
  • Την παρουσίαση των εταιρειών που συμμετείχαν στο  ESU. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία  Να συμμετάσχουν σε δραστηριοτητες δικτύωσης και γνωριμιας μεταξυ τους, στην παλαιά πόλη των Χανίων. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Χανίων. Χορηγός φιλοξενίας ήταν το Kydon Hotel.

Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι iprovidenow, Darlas and Sons Investment Group και η Vakxos LTD, ενώ χορηγοί σε είδος είναι η COCO-MAT, η Coca Cola 3Ε και τα Supermarket Χαλκιαδάκης Α.Ε.

Η πρωτοβουλία European Startup Universe τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Mariya Gabriel (European Commission), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (European Committee of the Regions) και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliament).

Leave a Reply