Δελτίο τύπου “Opportunities for Students in Innovation and Entrepreneurship” 5/5/2022

Δελτίο τύπου “Opportunities for Students in Innovation and Entrepreneurship” 5/5/2022

Το European Startup Universe, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες για τις Ευρωπαϊκές τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), κλείνει τον κύκλο δράσεων του – για φέτος – με ένα τριήμερο συνέδριο που θα συνδυάζει online αλλά και δια ζώσης εκδηλώσεις σε Χανιά και Ρέθυμνο. 

Στο συνέδριο συμμετέχουν φορείς και οργανισμοί από 11 χώρες. Συγκεκριμένα παρευρίσκονται οι διοργανωτές των εθνικών προγραμμάτων ESU Programs, από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρουμανία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Σλοβενία, το Λουξεμβούργο και την Ουγγαρία, ενώ επίσης λαμβάνουν μέρος και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων οργανισμών πάνω σε ευρωπαϊκά προγράμματα από την Τουρκία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Οι δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην Κρήτη, ένεκα του Closing Conference, συνδυάζονται από ανοιχτές εκδηλώσεις προς όλους, αλλά και κλειστού τύπου εκδηλώσεις για τους Ευρωπαίους συνεργάτες του European Startup Universe, στοχεύοντας σε δύο σημεία:

(α) την ανάδειξη της Κρήτης ως ένα νέο επενδυτικό κέντρο/κέντρο καινοτομίας μέσω της συμμετοχής παραγόντων της Ευρώπης στο συνέδριο,

(β) την ενδυνάμωση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στο νησί, σε συνδυασμό με την διεύρυνση των ευκαιριών στην Κρήτη για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το νεοφυεις επιχειρειν. 

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο  Κρήτης στην πόλη του Ρεθύμνου στις 5 Μαΐου 2022 , τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικό εργαστήριο με τίτλο “Opportunities for Students in Innovation and Entrepreneurship” με κυριους ομιλητες τους 

– Ανδρέας Παναγόπουλος, Πρόεδρος Γραφείου Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Πανεπιστημίου Κρήτης

– Νικόλαος Μωραϊτάκης, Στέλεχος Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης

– Θάνος Παράσχος, Organizer of the European Startup Universe

– Κώστας Καρζής, EU Project Manager at Startup Greece

– Paul & Emma Efmorfidis, Entrepreneurs, COCO-MAT

Συντονιστής του πάνελ ήταν η Ελένη Φαραντάκη, Operations Manager at Startup Greece

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις προοπτικές στην ενασχόληση τους στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, είτε σε εθνικό είτε σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το European Startup Universe. Στο τέλος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ανοιχτή συζήτηση, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση. 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης και σε συνδιοργάνωση της ΠΕ Ρεθύμνης και του Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης. Χορηγός φιλοξενίας ήταν το AVLI | Hotel.

Η επόμενη δράση που θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του European Startup Universe Closing Conference είναι: 

  • European Startup Universe Closing Conference – Online Event, την Παρασκευή 6 Μαΐου και ώρα 5:00. Περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή σας, βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο

Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι iprovidenow, Darlas and Sons Investment Group και η Vakxos LTD, ενώ χορηγοί σε είδος είναι η COCO-MAT, και η  Coca Cola 3Ε. 

Η πρωτοβουλία European Startup Universe τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Mariya Gabriel (European Commission), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (European Committee of the Regions) και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliament). 

Leave a Reply